havde i 1915 opsyn med russiske krigsfangelejre i Østrig og Ungarn og var i 1916 leder af Røde Kors i Rusland.
en betingelse, at Jørgensen stedse skulle vedligeholde det hus, der var opført 6 år tidligere på gården Kasseruds grund. Det kunne tyde på, at Kasserud allerede i 1843 var nedrevet – eller måske brændt? Stedet kaldes i dag for “Karinelund” og har adressen Danstrupvej 23 – tidligere nr. 120.
Anders Nielsen gjorde sig hurtigt bemærket som en driftig landmand og som en interesseret borger i lokalsamfundet. Hans baggrund og væremåde blev også værdsat ved, at han blev udnævnt til sognefoged – den tids landbetjent m.v. Han bestred dette hverv i 20 år.
Hans politiske interesse blev også tidligt vakt, og han indvalgtes derfor i Tikøb Sogneraad fra og med den valgperiode, der begyndte den 1. januar 1886. Han bestred denne post i to valgperioder, hvilket dengang betød, at han var medlem af sognerådet i 12 år. Men derudover havde han sæde i mange bestyrelser og var med til at stifte Tikøb Andelsmejeri, hvis formand han også var i en længere periode.
Anders Nielsens rygte blandt småkårsfolk var ualmindeligt godt. I en tid, hvor den sociale hjælp var meget mangelfuld, gik fattige og nødlidende sjældent forgæves efter hjælp hos Anders Nielsen.
En uhelbredelig sygdom tog imidlertid flere og flere af hans kræfter og han måtte opgive alle sine tillidshverv i årene efter 1899. Han var da også kun 57 år, da han døde i december 1901. Hans enke, Martine, solgte allerede et par måneder efter Sandbakkegaard til Otto Larsen og hans hustru, som var en niece til de tidligere ejere.