Den 19. december 1856 var der således auktion i Espergærde Hegnshus – d.v.s. det skovløberhus der lå hvor kirkegården nu ligger. Den første grund – matr. nr. 4f, blev opråbt til salg, og Morten Jensen fra Skotterup bød 30 rdl. Han blev imidlertid overbudt af justitsråd P. G. Gynther fra København. De bød herefter hinanden op, således at Gynther til sidst stod med hammerslaget på 150 rdl. På denne grund lå dengang endnu resterne af en lille bastion, som sandsynligvis var blevet opført i forbindelse med Store Nordiske Krig i begyndelsen af 1700-tallet. På et kort fra 1713 benævnes en skanse således omtrent samme sted Schrøders Skanse.Nabogrunden
matr. nr. 4g, blev tillige købt af Gynther – dog måtte han denne gang op på 152 rdl.
Peter Georg Gynther (1796-1864) var født i København og blev i 1833 gift med Charlotte Amalia Lundell (f. 1809). Han var da fuldmægtig i ”Det Kgl. Overhofmarschallats Contoir” med titel af Kammersecretair – og boede da i Kongens Palæ. Han var med andre ord ansat ved hoffet, og det forklarer, at han senere fik titlen justitsråd – en titel, der gav adgang til rangklasserne – dog højst 4. eller 5.
rangklasse. Titlen blev netop tildelt som påskønnelse ofte til embedsmænd. Det ser ud til, at han anvendte huset i Espergærde som helårshus igennem hele ejerperioden. I alt fald boede han her, da han den 18. marts 1864 døde af en hjerneblødning.
Endnu en familie fra samfundets top
Hun solgte til norskfødte Kjell Stub Koren, som var en person, som drev pensionats- og hoteldrift forskellige steder. bl.a. ”Øresundslyst” i Skotterup. Han
havde købt Egebæksro med den hensigt at nedrive de gamle bygninger og i stedet opføre et moderne Strandhotel og Restauration. Da imidlertid Tikøb Sogneråd lod sig overbevise af de øvrige hotelejere langs kysten om, at der allerede var nok hoteller, fik han afslag.
Herefter indrettedes huset til almindelig beboelse for de efterfølgende skiftende ejere. Den næstlængste ejerperiode – fra 1969 til 1983 – indehaves af arkitekt Jørgen Langmann. Nuværende ejer er Hanne Reppien, der gennem 23 år var skoleleder i Københavns Kommune.
Hanne Reppien blev ansat som viceskoleinspektør 1. august 1992 på den daværende Enghave Plads Skole. Efter ét år blev hun skoleleder og har blandt andet
været med til sammenlægningen af Enghave Plads Skole og Matthæusgades Skole, der i 2008 blev til Tove Ditlevsens Skole.
Hendes mand er Poul Starch Sørensen, der er uddannet akademiingeniør og siden 1981 har drevet egen
virksomhed ”Data Design”, der bl.a. har udviklet lønsystemer til virksomheder. Men han er dog mest kendt som musikeren ”Poul Butterfly”, der siden 1960’erne har været aktiv på den lokale musikscene. Mange har også kendt Poul Sørensen som underviser i guitar på Helsingør Ungdomsskole i en 30 års periode til slutningen af 1990’erne.