af Kjeld Damgaard

På dette uddrag af et foto fra 1920’erne ses Nirvanas klaver, der tydeligvis var hvidmalet – men også bemalet i felterne over klaviaturet. Men det må have haft en “slægtning” – i form af et andet klaver – med lignende bemaling.

For en del år siden blev den nuværende beboer i Nirvana, Rie Odgaard, ringet op af en dame fra Hvidovre, som arbejdede for en antikhandler. Blandt de møbler de havde stående, havde en kunde tilfældigvis fået øje på et klaver, som havde påmalet tre store billeder. Han havde straks genkendt motivet som ejendommen Nirvana, idet han boede i nærheden.
Derfor kontaktede antikhandleren Rie Odgaard, som straks købte klaveret, der indtil da tilsyneladende havde haft en omskiftelig tilværelse, idet der på bagsiden af klaveret endnu er fragtsedler, der fortæller, at klaveret har været både i Paris og Rom. Det viser sig imidlertid at klaveret ikke stammer fra Nirvana, men har tilhørt et barnebarn, Elin Michaela Christensen, som fik det i konfirmationsgave og havde det stående i sit hjem i Ordrup. Kunstneren var Michael Henriques svigersøn, Otto Gehlin.

Dette klaver står nu på Nirvana – efter at have været tur ude i verden. Det klaver, der oprindelig stod på Nirvana var hvidmalet og havde sandsynligvis andre motiver.

Rev. 11.03.2021