af Kjeld Damgaard

Per Christiansen fotograferet i huset på Mørdrupvej 31 medens han endnu havde sin fiskerisamling i hjemmet. Det var denne samling han skænkede til Helsingør Kommune med den udtrykkelige klausul, at det skulle udstilles på Sydkysten. Det har politikerne imidlertid nu valgt at tilsidesætte ved at lukke Flynderupgaard Museet.


Huset er et tidligt eksempel på arkitekt Per Christiansens måde at tegne huse på. Det ligner på mange måder Ungarnshusene, men er her forlænget så det samlede boligareal er 167 m2 (bebygget areal er 97 m2).

Huset er opført i 1958 og ikke i 1954 som BBR-redegørelsen siger. Huset blev opført med statslån.

Med til historien hører, at Per Christiansen i 1957 havde tegnet et mere – for den tid – traditionelt hus – en lav ejendom uden mulighed for at udnytte tagetagen. Dette byggeri blev dog aldrig påbegyndt og i stedet tegnede Per Christiansen dette hus.

Her boede Per Christiansen i de første mange med sin første hustru, Gurli.

Ejendommen havde indtil 1961 adressen Stationsvej 21 A, derefter Mørdrupvej 31, men har nu adresse på Kirsebærvej 1.

Og sådan kom huset til at se ud, da det stor færdig i 1958.

Dette hus havde Per Christiansen oprindelig tegnet til grunden på hjørnet af Stationsvejen og Kirsebærvejen. Huset skulle have ligget med facaden mod Kirsebærvej – altså 90 grader vendt i forhopld til det hus, der senere blev bygget.,Dette oprindelige hus var planlagt opført i gasbeton og med bølgeerernittag.

Rev. 23.02.2021